Через два місяці соціальна мережа Google+ буде остаточно відключена. Кінець конкурента Facebook призначений на 2 квітня, нові профілі більше не можуть бути створені на цьому майданчику.

Можливість створювати нові профілі закінчилася на цьому тижні в понеділок. В даний час Google+ працює тільки в стані «зберігання», куди користувачі можуть завантажувати збережені дані зі своїх профілів. Але в квітні Google видалить всі.

«У квітні ваш обліковий запис Google+ і все створені вами сторінки Google+ будуть ліквідовані, також ми почнемо прибирати ваш контент зі звичайних облікових записів Google+.

«Відео і фотографії з Google+, які є в архіві вашого альбому або на сторінках Google+, також будуть видалені», – сказали представники компанії.

Однак кінець соціальної мережі також впливає на людей, у яких немає даних про профілі. «Якщо ви входите на сайти і в додатки за допомогою Google+ Sign-In, ця опція перестане працювати найближчим часом, а в деяких випадках буде замінена на Google Sign-In», – заявили представники бізнесу.

Google приховав проблему

Покінчити з соціальними мережами, Google вирішив після того, як з’ясувалося, що він приховав проблему із захистом призначених для користувача даних. Після цього у компанії виникли побоювання з приводу можливої реакції влади і нанесення шкоди їх власним імені.

Помилка безпеки виникла через помилки в одному з API, що використовуються розробниками додатків Google+. Існує понад сто таких інтерфейсів, і розробники додатків отримують через них доступ до загальнодоступних даних з окремих профілів. Однак через цей дефект, дані, що не були позначені як загальнодоступні, також були доступні додаткам.

Google+ був запущений в 2011 році як продукт для конкуренції з Facebook, але, тепер він вважається одним з найбільших невдалих проектів Google.

Залиште коментар